March 23, 2023


Ukraina po grumbullon rreth një miIion forcë Iuftarake të pajisur me ar më perëndimore me qellim të rimarrë territorin e saj jugor nga Rusia. Lajmi është bërë me dije nga vetë ministri i Mbrojtjes së vendit për The Times .

Në intervistën e tij të parë me një gazetë britanike që nga fillimi i pushtimit, Oleksii Reznikov tha se Presidenti Zelensky kishte urdhëruar ushtrinë e Ukrainës të rimarrë zonat e pushtuara bregdetare që janë jetike për ekonominë e vendit.

“Politikisht është shumë e nevojshme për vendin tonë. Presidenti i ka dhënë urdhër shefit suprem ushtarak për të hartuar planet. Pas kësaj shtabi i përgjithshëm po kryen detyrat dhe njofton se për të arritur këtë qëllim na duhet XYZ. Kjo është puna ime. Unë po u shkruaj letra homologëve në vendet partnere, gjeneralët flasin se pse na duhet ky lloj ar matimi dhe më pas marrim vendimet politike.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *