June 9, 2023

A Ukrainian serviceman walks past as fire and smoke rises over a damaged logistic center after shelling in Kyiv, Ukraine, Thursday, March 3, 2022. Russian forces have escalated their attacks on crowded cities in what Ukraine's leader called a blatant campaign of terror. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

A Ukrainian serviceman walks past as fire and smoke rises over a damaged logistic center after shelling in Kyiv, Ukraine, Thursday, March 3, 2022. Russian forces have escalated their attacks on crowded cities in what Ukraine’s leader called a blatant campaign of terror. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Partia qeverisëse e Ukrainës propozon marrëveshje të re të sigurisë si alternativë ndaj NATO-s – si shenjë e qartë se po pranon një nga kërkesat kryesire të Rusisë për të mos u futur në NATO.

Një traktat i ri sigurie – i garantuar nga vende të tilla si SHBA, Turqia ose vende fqinje duke përfshirë Rusinë – mund të jetë një alternativë në vend të anëtarësimit në NATO, propozob Shërbëtori i Popullit, partia e Presidentit Zelenskyy. Rusia ka deklaruar më herët se Ukraina duhet të heqë dorë nga përpjekjet e saj për t’u bashkuar me NATO-n përpara se Moska të pushojë bom bardimet e saj ndaj vendit fqinjë.

“NATO nuk është gati të pranojë Ukrainën për të paktën 15 vitet e ardhshme dhe e thotë qartë këtë. Ne nuk kemi as mbështetje nga kjo aleancë, në një lu ftë krejtësisht të drejtë”, tha një zëdhënës i partisë, citon noa.al, rrjetin britanik Sky News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *