March 20, 2023


Përgjatë tetë viteve të d inastisë së babait të tyre,dy fëmijët e Sali Berishës kanë grumbulluar një pasuri përrallore dhe perandorake, e cila nuk justifikohet kurrsesi me të ardhurat e tyre të ligjshme dhe të deklaruara. Vilat në Farkë,rezidencat në Gjirin e Lalzit,zyrat e reja tek Liqeni Artificial,dhjetëra apartamente në Tiranë, dhjetëra llogari bankare etj. ,janë vetëm një pjesë e pasurisë së fëmijëve të Sali Berishës,të cilët nuk kanë asnjë biznes të deklaruar për të justifikuar pasurinë që posedojnë. Po si u pasurua familja Berisha në harkun kohor prej tetë vitesh?

Në vitin 2003,kur ka filluar të funksionojë Inspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave,Sali Berisha ka deklaruar vetëm një apartament modest.Historia e pasurimit të dyshimtë të familjes zë fill në vitin 2005,kur Berisha erdhi në pushtet. Edhe pse në formularët e ILDKP deklaronte si të dhurata vetëm pagën e vet si kryeministër dhe pagën e bashkëshortes si mjeke,vilat dhe llogaritë bankare shtoheshin vit pas viti.Kështu, nëse në vitin e parë të deklarimit,pra në vitin 2003,

Berisha deklaronte thjeshtë një apartament në RR.L.Myzeqari,në vitin 2011,në deklaratën e fundit të dalë nga zyrat e ILDKP, Berisha dhe fëmijët e tij rezultojnë me dhjetëra apartamente. Me dhjetëra llogari të reja,apartamente të padeklaruara më parë,vila dhe miliona të rrjedhura nga llogaritë e mëparshme,rezultojnë në deklaratat e fundit të ish-kryeministrit Berisha,bashkëshortes Liri Berisha dhe bijve të tyre,Shkëlzen dhe Argita Malltezit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *