March 20, 2023

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan addresses the 74th session of the United Nations General Assembly at U.N. headquarters in New York City, New York, U.S., September 24, 2019. REUTERS/Lucas Jackson - HP1EF9O18CM9N

Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan addresses the 74th session of the United Nations General Assembly at U.N. headquarters in New York City, New York, U.S., September 24, 2019. REUTERS/Lucas Jackson – HP1EF9O18CM9N

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha sot se reagimi i NATO-s dhe vendeve perëndimore ndaj pushtimit rus të Ukrainës nuk ishte vendimtar dhe shtoi se shpreson që samiti i jashtëzakonshëm i NATO-s që do të mbahet sot të çojë në një qasje tjetër.

“NATO duhet të kishte ndërmarrë veprime më vendimtare. Qasja e Evropës tregon mungesë vendosmërie . Gjithçka që ata po bëjnë është të japin këshilla dhe t’i shprehin pikëpamjet e tyre Ukrainës pa ofruar mbështetje reale ,” tha Erdogan.

“Siç tha (Presidenti ukrainas Volodymyr) Zelensky, kjo nuk është në përputhje me miqësinë dhe solidaritetin,” tha Erdogan, i cili do të marrë pjesë në një samit të NATO-s më vonë sot .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *