March 23, 2023

Lëkura rinore është e fortë, e shëndoshë dhe pa rrudha. Ajo kthehet dhe shërohet lehtësisht.

Ndërsa plaket, lëkura e një personi humbet elasticitetin, një proteinë që lejon lëkurën të shtrihet dhe të rikthehet pa krijuar rrudha. Ndërsa kjo ndodh, shfaqen vija të holla dhe rrudha. Lëkura gjithashtu dëmtohet më lehtë.

Avokado është plot me acide yndyrore të shëndetshme, acid folik, omega-3 dhe yndyrna të pangopura, dhe antioksidantë, si vitaminat A, C, E, K, B dhe folate.

Avokado është një superfrut për shëndetin e lëkurës dhe mund ta përdorni vazhdimisht për të korrur përfitimet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *