March 19, 2023


Duke filluar nga (e diela) 27 shkurt, Qeveria Federale e gjermanisë ka vendosur që të largojë 40 shtete nga z’on à me r*r èz ik të lartë nga K0 Vįd, mes tyre Shqipërinë dhe Kosovën, përcjell albinfo.ch. Kështu ka bërë të ditur Instituti Robert Koch (RKI), sipas të cilit do të bëhet më e l eh të për udhëtarët që vijnë nga vende që nuk klasifikohen më si z òn a me r r* e z ìk të lartë të kthehen në Gjermani, transmeton albinfo.ch.

Asnjë vend nuk është klasifikuar rishtazi si z òn ë me r r* ez ìk të lartë, lajmëron dpa.de. Ndërsa vendet e caktuara të BE-së të hequra nga lista me r r* ès ìk të lartë janë: Belgjika, Bullgaria, Italia, Kroacia, Luksemburgu, Polonia, Suedia, Hungaria. Vendet e mëposhtme janë hequr gjithashtu nga lista e r r* èz ìk: Shqipëria, Antigua dhe Barbuda, Argjentina, Australia, Bangladeshi, Belize, Bolivia, Bosnja dhe Hercegovina, Ekuadori, Grenada, Guajana, Iraku, Kolumbia, Kosova, Madagaskari, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Panamaja, Peruja, Filipinet, Moldavia, Shën Lucia, San Marino, Serbia, Seychelles, Surinami dhe Uk’ràina.

Klasifikimi si z òn ê me r r*ez ìk të lartë nënkupton p ara lajm ërim in në r ast udhëtimi nga Zyra Federale e Jashtme për udhëtime turistike që nuk janë të dosmosdoshme, përcjell albinfo.ch. Ky klasifikim po ashtu e bën më të l ehtë për turistët anulimin e udhëtimeve që tashmë janë rezervuar pa pagesë, por nuk nënkupton patjetër ndalim udhëtimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *