March 23, 2023


SPAK do ta arr.estojë Ilir Metën. Po ndodh, pasi Presidenti i Republikës aku.zohet për pasuri përrallore të paj.ustifikuara.
Atëherë, lind pyetja, vërtet ky është haj.duti më i famshëm? Po shën.ove Ilir Metën, meqë ka ak.uza edhe për Thesarin e Shtetit, të nxj.errin sy.të me Edi Ramën dhe familjarët e tij, me Sali Berishën dhe familjarët e tij, me Ndranghetën e Erion Veliajt e deri me Damir Fazlliҫët që kanë ngr.itur Sulltanatin në Shqipërinë e shfrytëzimit mesjetar. Nuk dihet pra, cili ka pasuri më shumë se tjetri. Prandaj edhe priten ndë.shkime. Po an.tiamer.ikani më Gji.gand kush është? Si an.tiame.rikan Ilir Meta, këtë shtator, e humbi vendin e parë. Në vend të tij, të paktën në per.ceptimin bublik, kaloi Sali Berisha. Jo se nuk janë ant.iamer.ikanë të tjerët.

Ant.iamer.ikan janë politikanët e pushtetarët, gjithkush ka vje.dhur. Për shembull, Fatmir Mediu, Lulzim Basha, Shkëlzen Berisha, e shumë sheikë të tjerë mbajnë edhe Ramazan. Madje, ta themi të vërtetën, pse ta fshehim, Lulzim Basha, kur mundi Edi Ramën për postiqen e kryetarit të Bashisë Tiranë, e ka festuar me Kurban. Ka th.erur disa desh në mes të sok.akut. Edhe paraardhësi i tij, Edi Rama, kishte shkruar një libër me titull kuranor “Kurbani”. Megjithatë, bereqeti miletit i mungonte. Lulzim Basha, si anadollak, e dinte mirë, se dert parësor mileti nuk ka qiellgërvi.shtësit që pas.trojnë paratë e dr.ogës në Tiranë, por bar.kun bosh. E kush ka ba.rkun bosh, i beson mrekullisë së AIIahut. Mrekulli u ngjajnë shqiptarëve edhe ngja.rjet e këtij shtatori. Të gjithë pranojnë se milionerët kanë vje.dhur dhe të gjithë janë në zyrat e shtetit. Po si ngjau? Presidenti i Republikës ka aq sek.ëlldi, sa ka kapërcyer Ylberin. Pse e bëri këtë sakrificë? E thjeshtë. Që të krijojë anarshi institucionale dhe mjergull politike. Presidenti Ilir Meta, çuditërisht, nuk ngjan ai antiamerikani i para katër muajve që dem.onstronte fo.rcë dhe urre.jtje publike.

Një tip es.trade rurale, por që merr rr.ahje shupl.akash jo vetëm nga mil.itantë, por edhe nga disa deputetë, po “shfaqet” në skenën politike. Sot Ilir Meta as ka “he.lmetë”, as e “që.llon” ndokush. Nuk e “su.lmon” as ba.za e Rrugës së Elbasanit, as Washingtoni, as mediat, as Edi Rama, as Pr.okuroria, as SPAK-u dhe askush tjetër. Megjithëse i shk.arkuar me hile, pra si Ilir Meta, ndërkohë që President Republike është tjetërkush, Ilir Metaj, të gjithë heshtin. Heshtin, se Kla.net Mafi.oze, kri.min.elët, pasanikët, kanë ale.atë politikën, qeverinë, mediat. Janë pra, të gjithë bashkë. Përballë kanë vetëm popullin, këtë popull që i kanë vënë çmim edhe për votën. Diku vota blihet 100 euro por diku edhe 500, apo jo? LSI njihet si Wall Street-i, si bur.sa e votave. Edhe për këtë, shqiptarët kanë të drejtë të shpresojnë se Amerika urd.hëron SPAK-un për arr.esti.min e Ilir Metës./Pamfleti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *