June 9, 2023


Historia është shkruar në tregime të bukura për miqësinë midis njeriut dhe kafshës. Një burrë nga Alaska pa aksidentalisht një ujk teksa ecte nëpër një fushë me dëborë. I lodhur dhe i uritur, ujku shtrihej dhe nuk mund të lëvizte.

Burri nuk u mendua për asnjë minutë. Ai iu afrua ujkut, ndau ushqimin me të dhe e mbuloi me pallton e tij të leshtë. Nuk ishte e lehtë të gjuante gjahun atë dimër, kështu që burri shkonte çdo ditë në të njëjtin vend dhe ushqente ujkun. Nga pranvera ujku kishte mbledhur forcat dhe ishte larguar. Njeriu nuk u pendua, e tillë është natyra. Herë pas here kujtonte mikun e tij të vjetër, por jeta vazhdonte me ritme normale.

Kanë kaluar 4 vjet. Burri ishte duke bërë punët e tij të përditshme në shtëpi kur dëgjoi një ujk që ulërinte. Më pas ai shikoi në pyll pranë shtëpisë së tij ku u shfaqën 4 ujqër. Por më pas erdhi ujku që po ushqente. Kafsha nuk e harroi mirësinë e njeriut dhe pas kaq shumë kohësh erdhi për t’i treguar familjes së tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *