March 27, 2023


Në përgjigje të pyetjes së Zërit të Amerikës lidhur me aku.zat e bëra nga ish krye.ministri Sali Berisha ndaj Ambasadores Yuri Kim se ajo po sillet si guv.ernatore në Shqipëri dhe se mbështet kryeministrin Edi Rama, zëdhënësi i Departamentit të Shtetit Ned Price tha se

“Uashin.gtoni është i shqetësuar nga su.lmet e pajustifikuara ndaj ambasadores tonë në Tiranë. Këto sulme të shë.mtuara nuk për.faqësojnë popullin shqiptar.Siç e ka udhëzuar Uashingtoni, thekson zë.dhënësi Price, ambasadorja Kim ka shpjeguar dhe zbatuar qartë politikat e Shteteve të Bashkuara, përfshirë vendos.mërinë e Presidentit Biden për të mbajtur për.gjegjës ata persona që përfshihen në korrupsion, ose mi.nojnë demokracinë.

Shtetet e Bashkuara, thek.son më tej zëdhënësi, vlerësojnë marrë.dhëniet me popullin shqiptar dhe vitin e ardhshëm do të kremtojmë 100 vjetorin e vendosjes së marrë.dhënieve mes dy vendeve. Marrëdhëniet tona, përfundon zëdhënësi, i mbijetuan ko.munizmit dhe diktaturës për shkak të angazhimit të përbashkët për demokraci dhe res.pktit të ndërsjellë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *