June 8, 2023


Eduard Kukan, ish-ministër i Jashtëm i Sllovakisë, dhe ish deputet në Parlamentin Europian është ndarë nga jeta në moshën 83-vjeçare, njoftoi Ministria e Jashtme e Sllovakisë.

Kukan ka qenë një nga mbështetësit e Shqipërisë në Parlamentin Europian, kryetari i Grupit punues të Komitetit të Punëve të Jashtme të PE për Ballkanin Perëndimor dhe shpesh pjesë e delegacioneve ndërkombëtare që ndërmjetësonin krizat e politikës shqiptare.

“Duke shërbyer në kohë tepër kërkuese, ai ia kushtoi jetën ndërtimit të Shërbimit të Jashtëm të Sllovakisë. Vendimet e tij vendimtare bënë të mundur anëtarësimin tonë në Bashkimin Europian dhe NATO. Pa të, historia e Sllovakisë mund të kishte qenë tepër e ndryshme”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Jashtme të Sllovakisë në Tëitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *